De Ligt over doelpunt: 'Het is niet zo dat ik super belangrijk was'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 februari 2017, 00.02 uur

Matthijs de Ligt maakte in de wedstrijd tegen Heracles de 2-1 voor Ajax. 'Ik mocht invallen en dat is natuurlijk al prachtig voor mij. Als je dan ook nog belangrijk kan zijn voor het team, dan is dat helemaal top', vertelde de verdediger na afloop.

'Zo belangrijk is een groot woord. Ik scoor natuurlijk de 2-1, dat is natuurlijk belangrijk. Maar het is niet zo dat ik super belangrijk was. Ik denk dat het team in de tweede helft sowieso een goede prestatie heeft neergezet door met 4-1 te winnen. Zoals ik al zei: het zijn momenten, ik moet het ook laten zien bij teams als Jong Ajax. Het is elke week presteren. Het is niet of we nu de Champions League finale hebben gewonnen', aldus De Ligt.

De verdediger zag een compact Heracles in de eerste helft: 'Ze stonden ons op te wachten. In de eerste helft hadden we moeite daar doorheen te voetballen. In de omschakeling waren ze razendsnel aan de overkant. In de tweede helft hebben ze zelfs een aantal kansen gehad. Het had me niks verbaasd als deze wedstrijd in 9-4 was geëindigd. Voor de supporters was het uiteindelijk een hele leuke wedstrijd om te zien denk ik. Ook voor de neutrale kijken.'

De Ligt scoorde in de 56e minuut na een corner van Ziyech: 'Ik zei tegen Davy: ''blok jij mijn man'', dat deed hij, ik deed volgens mij één stapje naar achteren en ik kop hem bij de tweede paal binnen.'

Door de zevende competitiezege op rij bleef Ajax op vijf punten van koploper Feyenoord, dat eerder op zondag titelhouder PSV met 2-1 versloeg.