Start van hoofdcontent

Stad

nl

Restaurant Mossel & Gin twee weken dicht na beschieting

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 maart 2017, 18.00 uur

Het beschoten restaurant Mossel & Gin in het Westerpark hoeft niet voor onbepaalde tijd dicht maar is wel gevraagd de deuren twee weken te sluiten. Dit in verband met het politieonderzoek dat nog loopt.

Onbekenden losten afgelopen weekend meerdere schoten op het restaurant. De kogelgaten zelf werden pas zondagochtend ontdekt. Niemand raakte gewond bij de beschieting en van de dader(s) ontbrak ieder spoor. De eigenaren lieten vandaag weten geen idee te hebben waarom hun zaak is beschoten. 

Lees ook: Eigenaren Mossel & Gin vrezen sluiting na beschieting: 'Je wereld stort in'

De gemeente heeft hen gevraagd om de komende twee weken de deuren dicht te houden. 'Dat is alsnog een ontzettende klap voor ons. Het is fijn om te weten dat we niet verdacht worden van betrokkenheid bij iets of de aanstichter hiervan zijn. Maar de financiële schade is groot: de salarissen, de huur en andere kosten moeten betaald worden', zegt eigenaar Wouter ten Velde. 

Burgemeester Van der Laan zegt dat elk geval apart bekeken wordt: 'Sluiting is geen doel maar een middel. Het criterium in deze is de deuk in de openbare orde. Die is niet altijd hetzelfde. Het is geen woonwijk, er wonen geen mensen om heen. Het is geen uitgaansgebied zoals het Rembrandtplein of het Leidseplein waar heel veel mensen op straat zijn. In dit geval is volledige medewerking beloofd in het onderzoek, daarom ga ik niet over tot sluiting.'

Lees ook: Opnieuw horecazaak beschoten: kogelgaten in restaurant Westerpark

abc5media_video_0