Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woede om verdwijnen pinautomaat Tuindorp: 'Waar blijft de menselijkheid?'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 maart 2017, 20.09 uur

De laatste pinautomaat is verdwenen uit Tuindorp Oostzaan in Noord. ING heeft besloten om de geldmachine aan de Nieuwe Maanstraat te sluiten. De Tuindorpers moeten nu helemaal naar Molenwijk lopen of rijden om te pinnen. Maar veel mensen zijn oud of slecht ter been. Ze voelen zich in de steek gelaten door de bank.

'Waar is de menselijkheid? De coulance?' Vragen boze Tuindorpers zich af. 'Een schande, de automaat moet terug!' Maar volgens de ING maken de ruim tienduizend inwoners van Tuindorp simpelweg te weinig gebruik van de automaat en dus is deze gesloten. 

Pinnen moeten de Tuindorpers nu in Molenwijk en dat betekent, in sommige gevallen, tot wel dertig minuten omlopen of -rijden of de bus nemen. 'Bij slecht weer word je drijfnat. En de ouderen hier? Moeten die dan met hun rollator de bus pakken?' Vraagt een boze bewoonster zich af. 

Ook de ondernemers in de wijk willen dat de automaat blijft. En daarom duurt de buurt nog één laatste oproep. 'ING, wilt u alstublieft coulant zijn? We zijn in de aap gelogeerd hier!' Helaas voor de bewoners lijkt het protest weinig uit te richten. De ING laat weten dat er geen kans is dat de automaat weer open gaat.