Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtbewoners mijden Oosterpark: 'Het is altijd al een raar park geweest'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2017, 17.53 uur

Buurtbewoners zijn geschrokken van het tweede incident in korte tijd in het Oosterpark. Vrijdagavond werd er een 33-jarige Oost-Europeaan doodgestoken. Vanochtend werd het lichaam van een man gevonden in de tuin van het Tropenmuseum.

Het alcoholverbod in het Oosterpark heeft de overlast van dakloze alcoholisten wel wat teruggedrongen. En door het kappen en snoeien van bomen en bosschages is het park een stuk overzichtelijker geworden. Toch gaat vrijwel niemand die we aanspreken 's avonds door het park.

Lees ook: Lichaam gevonden in tuin Tropenmuseum in Oost

'Vandaag weer. Ach jeetje. Oke, nou zeker dat ik er niet meer in ga in het park alleen', reageert een geschrokken stel. Een ander: 'Het is natuurlijk altijd al een beetje een raar park geweest. In het Vondelpark kom je gewoon in het donker. Maar hier niet. Het is echt een soort no go area.'

Lees ook: Slachtoffer dodelijke straatroof is 33-jarige Oost-Europeaan

Raadslid Jan-Bert Vroege van D66 heeft vragen gesteld aan het college over de situatie in het Oosterpark. Hij vraagt zich onder meer af of bij het college bekend of er meerdere homogerelateerde incidenten in het park hebben plaatsgevonden in de afgelopen twee jaar. Ook wil D66 weten of er al iets bekend is over de voortvluchtige daders van de dodelijke steekpartij.