Start van hoofdcontent

Stad

nl

Familie wil 13-jarige Ouahib Omri begraven in Marokko, school start geldinzamelingsactie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 maart 2017, 07.42 uur

Er is een geldinzamelingsactie gestart om het mogelijk te maken dat de overleden 13-jarige Ouahib Omri in Marokko wordt begraven.

Dat staat in een brief aan de ouders van leerlingen van de Theo Thijssenschool. De twee jongere broertjes van Ouahib zijn daar leerling. Ook Ouahib is oud-leerling van de school in de Jordaan. 'Wij zijn intens verdrietig dat dit verschrikkelijke drama Ouahib en zijn gezin heeft getroffen', schrijft de directrice. 'De broertjes van Ouahib zitten bij ons op school en wij zullen de kinderen zo goed mogelijk opvangen op school.'

Lees ook: Dertienjarige jongen overleden na inname aanstekergas

De kinderen uit de groepen 7 en 8 zijn persoonlijk op de hoogte gebracht van wat er gebeurd is. 'De kinderen zijn nu bezig om iets te maken voor de familie. Bij de groepen van de jongere broertjes hebben de kinderen ook de ruimte gehad om het hier met elkaar over te hebben', aldus de school. 

Financiële bijdrage
De ouders van Ouahib willen hem graag in Marokko begraven. 'Helaas hebben zij hier de financiële middelen niet voor. Wij willen de familie in deze moeilijke tijd hier in ondersteunen', staat in de brief. Er is een rekeningnummer geopend voor iedereen die een financiële bijdrage wil leveren. Het rekeningnummer is: NL94RABO0136843247. Donaties mogen worden overgemaakt onder vermelding van 'voor de familie Omri.'

Lachgas
In de brief staan ook nieuwe details over wat er dit weekend precies is gebeurd. Zo blijkt dat Ouahib zaterdag al lachgas had gebruikt met vriendjes. Zondag wilden zij dit nogmaals doen. Ze hebben toen aanstekergas gebruikt in de veronderstelling dat dit hetzelfde effect zou geven als lachgas. Het gebruik van aanstekergas werd Ouahib fataal. 

Lees ook: Gedenkplek op Montessori Lyceum Amsterdam voor overleden Ouahib Omri

In de school ligt vanaf morgen een condoleanceregister. Deze kan worden getekend door leerlingen, ouders en oud-leerlingen.