Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax wacht hels karwei tegen Kopenhagen zonder 'man in grote vorm'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 maart 2017, 17.21 uur

'Natuurlijk wil je Davy er altijd bij hebben', zei Ajax-trainer Peter Bosz vandaag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het beslissende duel tegen FC Kopenhagen. Maar Klaassen is er morgen dus niet bij, want hij zit een schorsing uit en dat is een probleem.

Ajax hoopt morgen in een bomvolle Arena voor het eerst in 14 jaar een kwartfinale in een Europees bekertoernooi te behalen. Maar mist dus aanvoerder Klaassen en dat is een behoorlijke aderlating. 'Davy gaat ook altijd voorop in de strijd en is ook al een tijdje onze man in grote vorm', zei Bosz. 'En hij kan het doelpunt maken wat we nodig hebben.' Want Ajax moet een 2-1 nederlaag uit Denemarken wegpoetsen.

Schöne en Veltman nemen rol Klaassen over
De kans is groot dat de 19-jarige Donny van de Beek positie van Klaassen op het middenveld gaat overnemen. Verder verwacht Bosz dat ervaren spelers als Lasse Schöne en Joël Veltman de leidende rol van Klaassen op zich zullen nemen.

'We kunnen niet hoger dan zij springen en we zijn ook fysiek niet sterker. Maar we kunnen wel beter voetballen.' En dat is dus ook precies wat trainer Bosz morgen graag ziet gebeuren.