Start van hoofdcontent

Stad

nl

Supporters steken vuurwerk af voor duel tegen FC Kopenhagen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 maart 2017, 22.29 uur

Ajaxfans hebben zojuist een grote vuurwerkshow gegeven bij de Arena.

Het ging om een zogeheten Entrada, waarbij ook getrommeld en gezongen werd. Enkele honderden supporters waren daarbij aanwezig. De Entrada wordt gegeven vanwege het duel tegen de Deense voetvalclub FC Kopenhagen, dat om 21.05 uur begint.

Door de drukte is er file ontstaan op de weg naar de Arena. De sfeer op de Arenaboulevard lijkt gemoedelijk.

Vertraging
Metro 50, 51, 53 en 54 hebben vertraging opgelopen door supporters van FC Kopenhagen die op de Nieuwmarkt stonden. De vertraging kan oplopen tot ongeveer vijftien minuten, laat het GVB weten.

Ajax strijdt vanavond voor een plek in de kwartfinale van de Europa League. Als dat zou lukken, zou het de eerste keer in veertien jaar tijd zijn. De club begint met een achterstand van 2-1 aan de return tegen FC Kopenhagen.

Beide spelersbussen zijn onder begeleiding van meerdere motorrijders afgeleverd bij de Arena! #ajaxkopenhagen pic.twitter.com/3OesZiw36W

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) March 16, 2017

De Ligt
Trainer Peter Bosz heeft verdediger Matthijs de Ligt (17) opgesteld.  Met die keuze anticipeert hij op de kopsterke aanvallers van FC Kopenhagen. Toch liet de verdediger zich vorige week verrassen in de lucht tijdens het verloren eerste duel met de kampioen van Denemarken.

Donny van de Beek start zoals verwacht op de positie van de geschorste Davy Klaassen en Davinson Sánchez en Joël Veltman keren terug van een schorsing. 

Update 21.10 uur
De wedstrijd is inmiddels begonnen.

abc5media_video_1