Ajax na zege op Kopenhagen in kwartfinale Europa League

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2017, 00.38 uur

Ajax heeft vanavond in de Arena met 2-0 gewonnen van FC Kopenhagen.

Daarmee belandt de club voor het eerst in veertien jaar in de kwartfinale van de Europa League. De 2-0 was voldoende na de nederlaag van vorige week in de hoofdstad van Denemarken (2-1).

Bertrand Traoré kopte Ajax na 23 minuten op voorsprong in een sfeervolle ArenA. Kasper Dolberg benutte in de 45e minuut een strafschop die hij zelf verdiend had. Ajax verzuimde het duel na rust voor een heel groot deel te beslissen.

Met een achterstand van twee doelpunten leek FC Kopenhagen gedwongen tot aanvallende activiteiten. Niets was echter minder waar. Traoré miste een droomkans op de 3-0 en ook Dolberg schoot even later op de paal. Zo hielden de bezoekers eigenlijk vrij onnodig tot het laatste fluitsignaal uitzicht op een verlenging.

Ajax weet vrijdag na de loting welke club de tegenstander wordt in de kwartfinale. Lasse Schöne mist de eerste kwartfinale. De Deen kreeg vanavond een gele kaart en is geschorst voor de volgende Europese ontmoeting.

Ajax speelt de eerste kwartfinale op 13 april. De return is een week later.