Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Jordi Cruijff baalt: 'Gesprekken over Cruijff stadion lopen al maanden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 maart 2017, 13.37 uur

Jordi Cruijff baalt er van dat de gesprekken over een eventuele vernoeming van de Amsterdam ArenA naar Johan Cruijff al maanden lopen. In een interview met NRC zegt hij dat hij teleurgesteld is dat er nog geen knoop is doorgehakt.

Men vond het na mijn vaders dood belangrijk dat het stadion naar hem werd vernoemd. Maar de gesprekken tussen Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam lopen al máánden. Laten we hopen dat het achteraf geen gebakken lucht blijkt te zijn', zegt hij tegen NRC

Volgens Henk Markerink wordt er nog 'druk gesproken' om de Arena om te dopen. 'Het is dus niet het juiste moment om er uitgebreid over te communiceren', zegt hij tegen de krant. Ajax wilde ook niet reageren.

Vrijdag is het een jaar geleden dat de voetballegende overleed. En volgens oud-Ajacied zou iedereen de ArenA vanaf die dag het stadion het Johan Cruijff Stadion moeten noemen. 'Hoeven we niet op de zogenaamde beleidsbepalers te wachten!', tweet Van 't Schip.

Vanaf 24 maart allemaal de #Arena het #JohanCruijffStadion gaan noemen! Hoeven we niet op de zogenaamde beleidsbepalers te wachten! #14

— john van't schip (@johnvantschip7) March 18, 2017