Ajax na gelijkspel bij Excelsior zes punten achter op Feyenoord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 maart 2017, 17.24 uur

Ajax lijkt voorlopig afgehaakt in de titelrace met Feyenoord. De nummer twee van de eredivisie kwam zondag bij Excelsior niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Daardoor begint Ajax over twee weken met een achterstand van zes punten aan de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord, dat zeven wedstrijden voor het einde van de competitie bovendien nog een veel beter doelsaldo heeft.

Excelsior kwam na 26 minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Kenny Tete. De onfortuinlijke verdediger verlengde een inzet van Mike van Duinen tot achter zijn doelman André Onana. Aan de treffer ging een enorme blunder van Matthijs de Ligt vooraf. De verdediger leverde de bal in bij Van Duinen.

Justin Kluivert schoot Ajax zes minuten later alweer op gelijke hoogte. Het was de eerste treffer van de aanvaller in de eredivisie. Na de gelijkmaker had Ajax veel balbezit maar kwam het nauwelijks in de buurt van een tweede doelpunt.