Mogelijk kind betrokken bij inbraak op Zeeburg: 'Had wat weg van een Michelin poppetje'

Een bewoner van de John Blankensteinstraat op Zeeburg heeft zaterdagmiddag in z'n huis drie inbrekers overlopen. Opvallend detail: mogelijk is één van de daders een kind.

Nadat de bewoner tussen 15.30 en 16.00 uur het trio tegen het lief was gelopen, sloegen de drie op de vlucht. Van de inbraak werd melding gemaakt bij de politie. Agenten hebben hierop een buurtonderzoek opgestart.

Twee van de daders zijn een man en een vrouw met Zuid-Amerikaans uiterlijk. De man heeft een donkere huidskleur, wordt tussen de 30 en 35 jaar oud geschat en is ongeveer 1,60 meter lang. Hij heeft donker en kort krullend haar en droeg een marineblauw jack.

De vrouwelijke verdachte is ongeveer even oud als haar mannelijke compagnon en heeft ook een donkere huidskleur. Ze had twee vlechten in haar donkere haar en leek daarmee volgens de bewoner een beetje op Pippi Langkous.

De derde dader is dus mogelijk een kind. Het gaat in ieder geval om 'een zeer klein persoon'. Deze verdachte droeg een korte, witte gewatteerde jas. Daarmee had het kind volgens de politie wel iets weg van het welbekende Michelin-poppetje.