Burgemeester sluit woning in Noord na drugshandel

Een woning aan de Noorderbreedte in Noord is vandaag op last van burgemeester Van der Laan op grond van de Opiumwet dichtgetimmerd. Eerder waren er bij een doorzoeking harddrugs (cocaïne en heroïne), een geladen vuurwapen en munitie gevonden.

Uit de politieonderzoek is ook gebleken dat er vanuit de woning wordt gedeald. Een bewoner en een familielid hebben zich volgens de gemeente bezig gehouden met het dealen van de drugs in de woning en ook in de omgeving van het huis.

De gemeente laat weten in een persbericht dat de aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Voorkomen dient te worden dat de woning in de toekomst een rol kan blijven spelen in de handel van drugs. Daarnaast raakt de aanwezigheid van vuurwapens in de woning, gelet op verschillende liquidaties die hebben plaatsgevonden in en om Amsterdam, direct aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van burgers. Gezien het gevaar voor de openbare orde en veiligheid, heeft de burgemeester besloten de woning in ieder geval voor drie maanden te sluiten.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie