'Vaarroute van Canal Parade wordt mogelijk omgekeerd'

De route van bontversierde boten die meedoen aan de jaarlijkse Canal Parade tijdens de Gay Pride, zal dit jaar mogelijk lopen van oost naar west. Dat heeft de gemeente de bewoners die langs de route wonen maandag laten weten. De wijziging van de route wordt waarschijnlijk deze week behandeld door de gemeente.

De boten vertrekken dus, anders dan andere jaren, vanaf het Scheepvaartmuseum en varen dan over de Amstel en de Prinsengracht, om bij het Westerdok te eindigen. Met het omdraaien van de botenparade wil de organisatie van de Canal Parade voorkomen dat er gaten in de stoet vallen. Nadat de stoet gepasseerd is wordt de Prinsengracht afgesloten, zodat bootjes niet meer achter de stoet aan kunnen varen.

Lees ook: Canal Parade: 'Make America Gay Again' en een zelfmoordpreventie-boot

Centrale feestlocaties
De vaarroute is niet de enige mogelijke verandering voor de botenparade, schrijft De Telegraaf. Tijdens de Europride van afgelopen jaar werd al geëxperimenteerd met een aantal centrale feestlocaties, waarvan de Dam het kloppende hart was. Alleen de Westermarkt, de Dam en het Amstelveld blijven beschikbaar voor Pride-feesten.

Lees ook: 'Geen flyboarders meer tijdens Gay Pride'

Bewoners Amstelveld niet blij met feestplein
Bewoners van dat laatste plein zijn helemaal niet blij met de Pride-plannen van de gemeente. Op het plein wordt al jaren een openlucht dance-feest gehouden. Volgens hen houdt de gemeente zich niet aan haar belofte dat het de komende jaren allemaal wat rustiger zou worden op het plein.

De Gay Pride wordt dit jaar gehouden van 29 juli tot 6 augustus. De Canal Parade trekt op 5 augustus door de stad.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie