Start van hoofdcontent

Stad

nl

Busje vol peperdure sieraden leeggeroofd door gewapende mannen

22 maart 2017, 17.26 uur · Aangepast 22 maart 2017, 17.41 uur

De overval op een busje vol peperdure sieraden afgelopen december lijkt op een goed gecoördineerde actie. Alleen bij de laatste stap ging het fout waardoor een deel van de buit verloren is gegaan.

De witte transportbus werd die avond brandend gevonden op de Riekerweg bij het Amsterdamse bos. Al snel wordt duidelijk dat het niet om een normale autobrand ging. Het busje vol waardevolle spullen is eerder die avond op de Amstelveenseweg overvallen door een gewapende man. 

Hij dwingt de chauffeur en de bijrijder naar de Riekerweg te rijden waar een aantal mannen staan te wachten. Zij beginnen met het uitladen van de tientallen dozen. Opvallend genoeg laten ze een groot deel links liggen en nemen ze maar een aantal mee. De daders lijken dus te weten wat ze zoeken.

Lees ook: Geldwagen overvallen en in brand gestoken: 'Medewerker kreeg pistool op hoofd'

Beelden vrijgegeven
Op het Suze Groenewegplantsoen in Nieuw-West zien getuigen vervolgens dat er mensen uit een onbekend voertuig stappen, twee pakketten in de bosjes achterlaten en weer vertrekken. Later ziet men dat er kennelijk doorde inzittende van een Volkswagen Golf naar deze pakketten wordt gezocht.

De politie heeft beelden vrijgegeven van de rijdende bus op de Amstelveenseweg. 'Op die beelden is te zien dat er een zwarte Volkswagen Polo en een witte Citroën Berlingo of Peugeot Partner voor en achter het transport rijden', zegt woordvoerster Ellie Lust in Bureau 020.

'Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met de inzittenden van deze voertuigen voor meer informatie.' Mensen met informatie kunnen contact opnemen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. In het onderzoek naar de overval zijn inmiddels drie personen aangehouden.