Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Noord verdwaald door kapotte brug

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 maart 2017, 17.43 uur

Omlopen en omfietsen voor bewoners van Noord. De fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch Kanaal bij de Johan van Hasseltweg is dagen stuk.

Vaste gebruikers van de brug werden vanochtend tegengehouden door hekken en een slagboom. Omleidingsborden zijn er niet. 'Ik moet misschien nu over dat hek heen klemmen', zegt een fietser. 'Ik zou het niet weten. Of ik moet naar beneden hobbelen.'

Lees ook: Brug in Noord kan niet meer dicht

'Vervelend, zonder waarschuwing vooraf. Ik merkte het pas toen ik voor de brug stond. Volgens mij is het wel een halfuurtje omlopen', stelt een voorbijganger. Toch is er een snellere route, al maakt hem dat niet uit. 'Voor mij is elke beweging goed. Dus ik zal niet mopperen.'

Het kapotte onderdeel is inmiddels besteld, maar volgens het stadsdeel kan het nog wel een week duren voordat die binnen is. Een woordvoerder van stadsdeel Noord laat vanmiddag weten dat er binnenkort omleidingsborden geplaatst worden. Ze zijn besteld, maar moeten nog geleverd worden.

Het is overigens niet de enige brug in de stad die lange tijd stuk is. De Wiegbrug op de De Clercqstraat blijft naar verwachting nog een paar weken open staan.