Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Patrick Kluivert gechanteerd met gokschuld bij criminelen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 maart 2017, 10.23 uur

Voormalig topvoetballer Patrick Kluivert heeft zich met zijn gokgedrag behoorlijk in de nesten gewerkt. De oud-Ajacied bouwde in een paar maanden tijd een schuld van een miljoen euro op bij criminelen. Hij wordt daarmee gechanteerd, meldt De Volkskrant.

Kluivert zou de schuld inmiddels gedeeltelijk hebben afgelost, meldt De Volkskrant. De krant baseert zich in haar onderzoek onder meer op vertrouwelijke justitiële documenten. Vorig jaar resteerde nog een schuld van ruim 7 ton. Die zou gedeeltelijk als 'incasso-opdracht' zijn verhandeld in de onderwereld, schrijft De Volkskrant. Daardoor is nu, ook voor hem zelf, onduidelijk bij welke criminelen Kluivert een schuld heeft.

Lees ook: Van Gogh-rover: Ik dook onder bij Kluivert

Kluivert zette tussen 2011 en 2012 wekelijks 'aanzienlijke bedragen' in op voetbalwedstrijden. Hij zette zelfs geld in op wedstrijden van FC Twente, toen hij in Enschede trainer was van het beloftenelftal. Dat was toen niet verboden, inmiddels wel.

Ook de steenrijke Amsterdamse horeca-ondernemer Won Yip wordt genoemd in het verhaal. Ook hij zou weddenschappen hebben afgesloten bij de criminele bende en andere gokkers met hen in contact hebben gebracht.

Kluivert wilde niet reageren in De Volkskrant. Ook de KNVB doet er het zwijgen toe. Volgens de voetbalbond zijn niet alle feiten bekend in Zeist.