Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schipholtunnel tot dinsdag dicht na brand: 'Auto's staan vast tot ín het centrum van Amsterdam'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 maart 2017, 20.31 uur

Amsterdam moet rekening houden met een zware avondspits, daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Oorzaak is de afsluiting van de Schipholtunnel na een brand in een vluchtgang.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De A4 van Amsterdam naar Den Haag is dicht. Automobilisten krijgen het advies om te rijden via de A9 en A5. Verkeer dat in de richting van Den Haag reed en is gestrand voor de tunnel wordt in tegengestelde richting weggeleid. 

Door de afsluiting van de tunnel staat het verkeer muurvast. Volgens ANWB staan de auto's tot in het centrum van Amsterdam vast.

Morgen pas open
Rijkswaterstaat meldt dat de tunnel pas morgen na de ochtendspits weer wordt geopend. Door de brand zijn camera's, kabels en leidingen in de tunnel beschadigd. Met de camera's houdt Rijkswaterstaat het verkeer in de tunnel in de gaten. 'De camera's moeten werken, anders mogen de tunnelbuizen niet open', zegt een woordvoerder.

Connexxion laat weten dat het busverkeer van en naar Amsterdam vanuit de regio's Haarlem en Schiphol ernstig vertraagd is. De brand ontstond vanwege kortsluiting in een technische ruimte.

Brand is meester in de #Schipholtunnel #A4 Betrof brand in vluchtgang. Info over wanneer de tunnel weer open gaat via @Rijkswaterstaat. ^rp

— BRW Kennemerland (@BrandweerKen) March 27, 2017

Due to smoke, the entire Schiphol tunnel to The Hague A4 is closed. Please make use of alternative routes A9 or A5. https://t.co/QUNBlEI9ve

— Schiphol (@Schiphol) March 27, 2017

Omkeren op de #a4 #schipholtunnel pic.twitter.com/IRT0Y3iy1k

— Leaseprijsvergelijk (@leaseprijzen) March 27, 2017