Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Rutger Groot Wassink lijsttrekker GroenLinks Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 maart 2017, 19.01 uur

De huidige fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam, Rutger Groot Wassink, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 opnieuw de lijsttrekker zijn.

De 42-jarige fractievoorzitter heeft zich als enige bij de kandidatencommissie van GroenLinks Amsterdam voor de functie gemeld. In 2014 was hij ook lijsttrekker van GroenLinks.

'Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. Hieruit blijkt dat niemand zich geroepen voelt de huidige fractievoorzitter uit te dagen', aldus Patricia Seitzinger van de kandidatencommissie. 'Gezien de grote verkiezingswinst in Amsterdam bij de Tweede Kamerverkiezingen kijkt de kandidatencommissie uit naar de verdere selectie van een mooi, divers en groot team om samen met deze lijsttrekker de verkiezingen te winnen'.

Groot Wassink zegt trots te zijn dat hij opnieuw als lijsttrekker is voorgedragen. 'De stad staat voor grote uitdagingen. Denk aan de groeiende ongelijkheid, de alsmaar toenemende vercommercialisering, de opvang van vluchtelingen, de slechte luchtkwaliteit en ga zo maar door. Amsterdam snakt naar verandering. GroenLinks gaat daarvoor zorgen.'