Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veel overlast door dichte tunnel en ongelukken: files tot in Amsterdamse Bos

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 maart 2017, 20.22 uur · Foto: Twitter - @PrinsesMarlief

De snelwegen rond de stad lopen al vol nadat de Schipholtunnel richting Den Haag opnieuw dicht zal blijven. Automobilisten op zoek naar sluiproutes komen nu op de gekste plekken in de file te staan.

De tunnel werd gisteren tijdens de spits ook al gesloten nadat een brandje camera's, kabels en leidingen in de tunnel had beschadigd. Daarom moet ook vanavond weer om de A4 richting Den Haag heen gereden worden. Enkele slimmeriken dachten via het Amsterdamse Bos naar Schiphol te kunnen rijden. Maar helaas, ook in het bos was het aansluiten geblazen. 

Bij Amsterdam gaat het dus aan álle kanten mis. Dit is de #A10-Noord>>Coenplein bij Schellingwoude.(Foto: @POL_Hoofdwegen) pic.twitter.com/oozTcTv870

— VID (@vid) March 28, 2017

Lees ook: Schipholtunnel blijft vandaag dicht, weer een zware avondspits verwacht

En met de afsluiting van de tunnel is het leed nog niet geleden. Op de A8 richting Zaandam gebeurde aan het eind van de middag een ongeluk waardoor de snelweg deels werd afgesloten. Automobilisten die de A2 richting Utrecht willen nemen, moeten ook rekening houden met een forse vertraging. Ook daar zijn meerdere ongelukken gebeurd. 

En al het oponthoud heeft uiteraard zijn weerslag op het verkeer op de A10 en de A9. De ANWB adviseert mensen die uit Amsterdam weg moeten nog even te blijven of een uurtje of twee door te werken. De opstopping duurt zeker nog enkele uren, aldus een woordvoerder: 

abc5media_image_1