Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tieners slaan en trappen 15-jarig meisje naar de grond en filmen mishandeling

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 maart 2017, 19.18 uur

'Een misselijkmakend tafereel', zo noemt de politie de grove mishandeling van een 15-jarig meisje in Noord. Het meisje werd op 6 maart door medescholieren naar de grond geslagen en terwijl ze weerloos op de grond lag, werd er verder op haar ingetrapt.

Drie scholieren schopten en sloegen het meisje terwijl vijf omstanders de mishandeling filmden en joelend stonden toe te kijken, zegt de politie. 'Het interesseerde ze helemaal niks dat het slachtoffer huilde en probeerde weg te lopen.' De politie kreeg het filmpje in handen en vanwege de schokkende inhoud werd er meteen actie ondernomen.

Van bed gelicht en verhoord
De officier van justitie gaf direct toestemming om de drie hoofdverdachten aan te houden. 'Deze werden de volgende dag vroeg van hun bed gelicht en verhoord', zegt de politie. Het drietal werd verhoord en is later met een dagvaarding weer naar huis gestuurd. Later moeten zij zich verantwoorden voor de grove mishandeling. De school waar de hoofdverdachten op zitten heeft maatregelen genomen, zij zijn definitief van school gestuurd. 

Ook de identiteit van de vijf toekijkers is bekend bij de politie. Zij mogen zich binnenkort verantwoorden voor hun aandeel in de mishandeling. De school heeft hen geschorst. Zij mogen op de school blijven, maar wel onder hele strenge voorwaarden.

Tweede mishandeling op video vastgelegd
Het is de tweede mishandelingszaak door tieners  in Noord van deze maand. Midden maart werden twee jongens van 16 en 17 jaar opgepakt voor het mishandelen van een leeftijdsgenootje. Zij sloegen en schopten een meisje naar de grond. Ook die mishandeling werd op video vastgelegd.

Politie Amsterdam Boven IJ