Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie: 'We zitten moordenaars Djordy Latumahina op de hielen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 maart 2017, 20.25 uur

De politie gaf gisteren uitgebreid beelden vrij van de schutters die vorig jaar oktober Djordy Latumahina doodschoten. Sindsdien zijn er tientallen tips binnengekomen over de drie verdachten, de recherche zegt ze op de hielen te zitten.

Vele tips zijn zeer specifiek, zegt woordvoerster Ellie Lust in AT5's Bureau 020. 'We hebben zo'n 30 tips binnengekregen sinds de uitzending van Opsporing Verzocht. En die zijn inhoudelijk zeer waardevol, de leider van het onderzoek heeft vanmiddag nog laten weten dat ze echt verder kunnen met deze nieuw informatie.'
 
Vooral de amateurbeelden van de wegrennende daders heeft waardevolle informatie opgeleverd. Ellie Lust: 'Daarnaast wordt er iets benoemd over het loopje van de man in het zwart, dat is één van de schutters. We komen steeds dichterbij en ik durf zelfs wel te zeggen: we zitten ze op de hielen!'
 
 
abc5media_video_1
 
Vijf arrestaties
Vijf verdachten werden gisterochtend al opgepakt. De recherche maakte ook bekend dat Djordy het slachtoffer was geworden van een persoonsverwisseling. De 31-jarige Djordy Latumahina werd 8 oktober vorig jaar doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein.
 
Hij zat in zijn auto met zijn vriendin en 2-jarige dochter toen hij onder vuur werd genomen. Latumahina overleed aan zijn verwondingen, zijn vriendin raakte ernstig gewond. Zijn dochtertje bleef ongedeerd.