Fel Ajax overtuigend langs Feyenoord in Klassieker: 2-1

2 april 2017, 18.15 uur · Aangepast 3 april 2017, 01.14 uur

Ajax heeft in de eigen Arena de Klassieker tegen Feyenoord met 2-1 gewonnen. Het gat met de koploper van de Eredivisie is nu weer drie punten.

Ajax kende een droomstart. Al na 53 seconden joeg middenvelder Lasse Schöne een vrije trap van een meter of 25 ongenadig hard binnen.

De 1-0 van Lasse Schöne

Wow Lasse! #ajafey pic.twitter.com/bEuKZP311n

— AjaxDaily (@ajaxdailydotcom) April 2, 2017 De ploeg van Peter Bosz bleef vervolgens druk zetten en Feyenoord kwam er niet aan te pas. In de 36e minuut maakte David Neres, die voor het eerst in de basis stond, de 2-0. Vooral de voorzet van Hakim Ziyech was oogstrelend.

De 2-0 van David Neres

Neres doubles the lead! 2-0! #ajafey pic.twitter.com/Krj33F4iCp

— AjaxDaily (@ajaxdailydotcom) April 2, 2017

In de tweede helft leek Ajax het aanvankelijk rustig aan te doen. Maar toen Feyenoord het naliet om het initiatief te nemen gaf Ajax weer gas. Dit resulteerde in goede kansen voor Nouri, Sánchez en Traoré maar een derde doelpunt voor Ajax bleef uit.

Feyenoord zorgde nauwelijks voor gevaar maar kwam in de extra tijd toch nog heel even terug in de wedstrijd. Kramer schoot van afstand binnen, maar zijn goal kon een zege voor Ajax niet meer voorkomen.