Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Estadi Johan Cruyff: 'Een erkenning van zijn grootsheid'

3 april 2017, 16.50 uur · Aangepast 3 april 2017, 17.03 uur

Met een schitterend filmpje heeft FC Barcelona het Estadi Johan Cruyff gepresenteerd. 'Het wordt een erkenning van zijn grootsheid, wat hij de club bracht als speler en als coach'. zegt de voorzitter van de Catalaanse club.

In juni wordt er met de bouw van het stadion begonnen. Het wordt het middelpunt van het nieuwe jeugdcomplex dat FC Barcelona laat aanleggen. Twee weken geleden kondigde de club al aan dat het stadion, waar Barcelona B zal spelen, naar de vorig jaar overleden Johan Cruijff vernoemd zal worden. 

? Así será el Estadio Johan Cruyff ?? https://t.co/o06DzqTbaY #FCBlive #ForçaBarça pic.twitter.com/EqyqsVcO6z

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) April 3, 2017

Lees ook: Jordi Cruijff baalt: 'Gesprekken over Cruijff stadion lopen al maanden'

'Het stadion is de plek waar de jeugdspelers de laatste stap richting het eerste elftal zetten. Mijn vader zou dat erg hebben gewaardeerd', sprak zoon Jordi. 'Daarom willen wij als familie iedereen bij Barcelona bedanken.'

Voor het stadion zal ook een standbeeld van Cruijff geplaatst worden. Een vernoeming van de Amsterdam Arena naar het overleden clubicoon blijft ondanks de sterke roep vooralsnog uit. In Amsterdam is er tot nu toe alleen een hardloopwedstrijd vernoemd naar Johan Cruijff.