Start van hoofdcontent

Stad

nl

Scholieren opgepakt na examenstunt IJburg College: 'Werd een beetje ongezellig'

11 april 2017, 14.16 uur · Aangepast 11 april 2017, 14.58 uur

Twee leerlingen van het IJburgcollege zijn vanochtend door de politie meegenomen nadat het bij een examenstunt op school uit de hand liep.

De school heeft aangifte gedaan omdat er flinke vernielingen zijn aangericht. Plafondplaten, kluisjes, deuren, computers en schoolmeubilair moest het ontgelden. 'Meestal eindigt een examenstunt met een beetje troep maar helaas waren er nu ook wat vernielingen dus hebben we de politie er even bij gehaald', zegt Nico Moen van het IJburg College.

'Het werd een beetje ongezellig'
De leerlingen mochten gisteren de school binnen om de stunt voor te bereiden, vertelt een leerling. 'Om de school een beetje te verbouwen voor de examenstunt. Er waren paar jongens bij die een beetje gek hebben gedaan. Al waren zij er vanochtend weer niet bij. En toen de politie kwam, liep het een beetje uit de hand.'

De lol was er snel af wat Moen betreft. 'De leraren waren eerst nog verrast. Een deur uit het toilet maar daarna werd het ook een beetje ongezellig. En dat is jammer. Eerst was het leuk maar daarna was er een beetje gedoe met duwen en trekken.' Een jongen van 16 jaar werd aangehouden, een vijftienjarige leerling die zich bemoeide met de aanhouding is ook opgepakt. Hij verzette zich en beledigde de agenten met 'grievende taal'.

Volgens de politie is bekend wie verantwoordelijk zijn geweest voor de vernielingen. De twee opgepakte jongeren maakten deel uit van een groep van in totaal tien scholieren. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.