Superieur Ajax verslaat Schalke 04 in Europa League: 2-0

14 april 2017, 00.56 uur · Aangepast 14 april 2017, 01.09 uur

Ajax heeft vanavond goede zaken gedaan in de kwartfinale van de Europa League, door Schalke 04 met 2-0 te verslaan. In de eigen Arena speelde Ajax misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen.

Ajax ging furieus van start en dat resulteerde in de 3e minuut al in een kans voor Viergever, die een vrije trap net over wist te kaatsen. Negen minuten later was het Donny van de Beek die in een rebound recht op Schalke doelman Fahrmann vuurde.

Strafschop voor Ajax
In de 22e minuut werd vleugelspits Amin Younes vastgepakt in het Duitse strafschopgebied en wees de scheidsrechter naar de stip. Het was Aanvoerder Davy Klaassen die de strafschop feilloos in de rechterbovenhoek plaatste: 1-0. Ajax bleef daarna gevaarlijk. In de 31e minuut kreeg Sanchez kort achter elkaar twee kansen. Zijn inzet belandde uiteindelijk op de kruising.

In de tweede helft leek het team van trainer Peter Bosz alleen maar beter te gaan spelen. In de 52e minuut scoorde Klaassen opnieuw, dit keer na een mooie actie van Traoré en een perfecte pass van Justin Kluivert.

Duitse doelman hield Schalke in de wedstrijd
In de minuten daarna was het Traoré zelf die een aantal keer gevaarlijk voor keeper Fahrmann kwam. Maar de Duitse doelman wist meerdere keren te redden en hield Schalke daarmee in de wedstrijd.

In de 71e kwam oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar onder luid applaus in het veld. Datzelfde applaus klonk ook toen een zeer goed spelende Justin Kluivert gewisseld werd. David Neres kwam voor hem in het veld.

Pegel van Donny van de Beek
In de resterende minuten bleef Ajax gevaarlijk. Met een keiharde pegel wist Van de Beek de onderkant van de lat te raken. Maar de bal stuiterde terug het veld in.