Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxironselaars dolblij met groep toeristen: 'Dit is pas laden broer'

15 april 2017, 22.52 uur · Aangepast 16 april 2017, 00.16 uur

Taxironselaars op Schiphol hebben een video verspreid waarin te zien is hoe ze een grote groep klanten oppikken.

De video gaat rond via Whatsapp en zou vandaag gemaakt zijn. Eén van de ronselaars filmt de toeristen in parkeergarage P2. 'Dit is pas laden broer, dit is pas laden', roept hij naar een ander. 'Heel die standplaats naar hier gehaald.'

De toeristen komen uit de luchthaven en zijn hoogstwaarschijnlijk vlakbij de standplaats voor chauffeurs van Schiphol Taxi opgepikt. Dit is door de gemeente in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verboden en zou een boete van maximaal 1500 euro kunnen opleveren.

Er wordt al jaren geklaagd over overlast door ronselaars. Toeristen moeten soms honderden euro's betalen voor een ritje van de luchthaven naar Amsterdam. Ook lopen andere taxichauffeurs veel werk mis.

Lees ook: Verborgen camerabeeld: handhavers zijn kansloos tegen overgebleven ronselaars Schiphol

Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer lieten ongeveer een maand geleden aan AT5 weten dat er nog een kleine groep ronselaars actief is. Honderd procent controle zou echter niet mogelijk zijn, maar ze blijven optreden tegen de ronselaars.

@EAMooij Hoi Eric! We begrijpen je punt, ook wij betreuren deze situatie. Er wordt inmiddels gehandhaafd, 1/2

— Schiphol (@Schiphol) April 15, 2017

maar helaas blijft dit zich helaas voordoen. We blijven samen met alle betrokken partijen op zoek naar een structurele oplossing. ^Jenn 2/2

— Schiphol (@Schiphol) April 15, 2017