Ajax ondanks moeilijke start eenvoudig langs Heerenveen

16 april 2017, 18.54 uur · Aangepast 16 april 2017, 20.47 uur

Ajax heeft vanavond eenvoudig gewonnen van sc Heerenveen. Mede door twee doelpunten van Kasper Dolberg werd het 5-1. Het gat met koploper Feyenoord is daardoor nog altijd zeer klein: 1 punt.

In de eerste tien minuten kreeg Ajax een tegenslag te verwerken toen Reza de bal links onderin de goal tikte na een voorzet van Larsson. Kasper Dolberg was enkele minuten later dichtbij de 1-1, maar zijn kopbal belandde op de paal.

Ajax herpakte zich echter snel. Rond de 25ste minuut vond het eerste doelpunt voor de Amsterdammers plaats. Via de buik van Viergever rolt de bal in het net. En rond minuut 32 was het verdediger De Ligt die - na een combinatie met Dolberg - de 2-1 maakt. Klaassen zorgde vlak voor rust voor de 3-1.

Daar bleef het niet bij. In de tweede helft - die gedomineerd werd door de Amsterdammers - zorgden respectievelijk Dolberg (na een strafschop die fraai in de kruising terechtkwam) en Neres voor de 4-1 en de 5-1.