Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse Jaimy een-na-beste conciërge ter wereld

17 april 2017, 21.49 uur

Helicoptervluchten, privérondvaarten en speciale huwelijksaanzoeken. Voor conciërge Jaimy Steenmeijer is geen verzoek te gek. De conciërge regelt alles voor de hotelgasten van het Waldorf Astoria Hotel. Mede hierdoor is hij tweede geworden bij de Marjorie Silverman Awards: het wereldkampioenschap voor conciërges.

'Wij verzorgen hun verblijf, dus als ze een chauffeur willen hebben, een privétour of hun boardingpass uitgeprint, eigenlijk alles komt bij ons terecht. Wij zorgen dat alles in orde komt', legt Jaimy uit.

Ook vandaag was er weer een speciaal verzoek. De desbetreffende gast had geen zin in de overvolle rondvaartboten en dus moest Jaimy snel aan de slag. 'Een uur geleden heb ik van onze gasten het verzoek gekregen een mooi exclusief privébootje te boeken. Ze gaan een mooie vaart maken langs de tulpen aan de Amstel. We zijn nu alles aan het klaarzetten voor onze privévaart en ik zal zorgen dat alles netjes is voorbereid natuurlijk.'

Door dit soort speciale acties viel Jaimy in de prijzen. De concierge vindt dan ook dat hij de prijs verdiend heeft. Ook zijn collega's zijn trots. 'Hij is erg specifiek en erg gedetailleerd. Hij heeft een persoonlijke aanpak bij iedere gast zodat ze echt voelen dat ze hun eigen toegewijde conciërge hebben', aldus Jessica Tapfarm van het hotel.