Ajax O17 vergist zich in score bij strafschoppenserie

18 april 2017, 00.40 uur

Een opvallend tafereel vanmiddag tijdens de halve finale van de Future Cup op De Toekomst. De spelers van Ajax O17 dachten de winst tijdens een strafschoppenserie tegen Anderlecht al binnen te hebben, maar waren even vergeten dat ze zelf nog moesten scoren.

RSC Anderlecht leek in de eerste helft van de wedstrijd goed op weg met een 2 - 0 voorsprong op de Amsterdammers. In de tweede helft knokten de Ajacieden zich terug in de wedstrijd naar een 2 - 2 gelijkspel. Strafschoppen moest daarop uitsluitsel geven.

Bij Ajax werden twee penalty's gemist, waardoor het alle schijn van had dat Anderlecht de winst zou pakken. Een redding van de keeper van Ajax hield de Amsterdammers echter in de wedstrijd.

Toen na enkele strafschoppen RSC Anderlecht opnieuw miste, renden de Ajacieden naar voren in de veronderstelling dat ze de winst al binnen hadden. Ze waren alleen vergeten dat ze zelf nog moesten scoren. 'Het zijn jonge spelers die blijkbaar beter kunnen voetballen dan rekenen.. schitterend', aldus de commentator van Fox.

De Amsterdammers wisten uiteindelijk wél raak te schieten en wonnen zo alsnog de wedstrijd. Ajax O17 wist ook de finale tegen Bayern München te winnen en werd daarmee kampioen.