Sjaak Swart: 'Arena dinsdag naar Johan Cruijff vernoemen'

Wordt dinsdag dan eindelijk bekend dat de Arena naar Johan Cruijff wordt vernoemd? Sportjournalist en ambassadeur van de Cruijff Foundation Barbara Barend denkt van wel. Die dag zou Cruijff zeventig zijn geworden, en dat zal ook gevierd worden met de Cruijff Run.

Wij spraken Barbara Barend en mister Ajax Sjaak Swart over wat Cruijff voor hen betekend heeft. Mister Ajax, Sjaak Zwart, is er duidelijk over. 'Het is geweldig dat zo iets gedaan wordt.' Barbara Barend is het met hem eens. 'Het is natuurlijk mooi dat je veertien kilometer gaat lopen langs allemaal belangrijke punten in het leven van Johan. Van het Olympisch Stadion naar de Arena.' 

Swart vindt tevens dat de Amsterdam Arena die dag zou moeten worden omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena. En daar snijdt hij een belangrijk punt aan. Gister zei een bestuurslid van de Cruijff Foundation tegen All Sports Radio dat er op de 25e meer bekend is over de naam van het stadion. Dit zijn duidelijke woorden volgens Barend.

'Je gaat niet zeggen dat je iets bekend maakt als je gaat bekendmaken dat het geen Johan Cruijff Arena heet. Dus ik ga daarvan uit', zegt Barend.

 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie