Emotionele eerste zitting in zaak rond moord op 80-jarige Rietje Willms

Een man en een vrouw die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van de 80-jarige Rietje Willms, moesten vrijdagmiddag voor het eerst voor de rechter verschijnen.

De verdachten, de 56-jarige schoondochter en de 54-jarige zoon van het slachtoffer, verschenen vandaag onder toeziend oog van veel familieleden in de rechtbank. 

Dood in woning
Rietje Willms werd in juni 2016 'onder verdachte omstandigheden' dood aangetroffen in haar woning aan het Kastanjeplein. Ongeveer een half jaar later werden drie verdachten aangehouden, waaronder dus de zoon van het slachtoffer die zijn moeder verzorgde. Het motief voor de moord zou een ruzie over de erfenis zijn.

Afgeluisterd
In de rechtbank werd duidelijk dat de moeder is overleden aan een overdosis medicijnen. Beide verdachten ontkennen betrokkenheid.
Maar uit afgeluisterde telefoongesprekken tussen de twee blijkt volgens het OM iets anders: 'Zolang we niets bekennen weten ze niet wie het gedaan heeft en kunnen ze ons niet veroordelen', zou gezegd zijn. Daarnaast besprak het echtpaar ook: 'een groot geluk is dat ze gecremeerd is. Dan kunnen ze geen sporen meer vinden.' Aanwezige familieleden reageerden emotioneel op deze uitspraken.

Emoties
Beide verdachten waren ook erg emotioneel. Zowel W. als medeverdachte Suzan H. verlieten, na een schorsing, huilend de rechtzaal. W. had daarvoor al, eveneens huilend, verklaard 'altijd goed voor zijn moeder te hebben gezorgd.' H., ook emotioneel, gaf aan 'haar kinderen te missen'.

De advocaten van de verdachten willen dat de voorlopige hechtenis van de twee wordt opgeheven. Hier ging de rechter echter niet in mee. Beide verdachten blijven voorlopig vastzitten. De zaak wordt op een later moment voortgezet.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie