Start van hoofdcontent

Stad

nl

YouTuber helpt politie bij arrestatie van gezochte dief

22 april 2017, 23.25 uur · Aangepast 23 april 2017, 00.13 uur · Foto: Facebook / Politie Amsterdam Team Openbaar Vervoer

Een YouTuber heeft de politie geholpen bij de arrestatie van een beruchte bagagedief. De man stond gesignaleerd voor diverse diefstallen in Amsterdam, maar wist telkens uit handen van de politie te blijven. Tot deze week.

Jaime van Gastel, de man achter het YouTubekanaal 'Boevenspotter', kwam de dief donderdag op het spoor en nam contact op met de politie. Van Gastel, winkelmanager van beroep, maakt in zijn vrije tijd wel vaker jacht op criminelen in Amsterdam. Dat doet hij in samenwerking met de politie.

Van Gastel kende de man nog van een incident eind februari. Toen rende Van Gastel achter de bagagedief aan nadat hij hem op heterdaad betrapt had. Van Gastel achterhaalde de gestolen koffer, maar niet de dief.

Lees ook: De zakkenroller-jager van Amsterdam opent eigen Youtube-kanaal

De bagagedief en een vrouwelijke handlanger, met wie hij al eens eerder toesloeg, zijn aangehouden. Volgens de politie is het niet de eerste keer dat hij een cel van binnen ziet. In Barcelona werd hij ook al vier keer aangehouden voor zakkenrollerij. Hij zit vast voor drie diefstallen en identiteitsfraude. De man had een vals rijbewijs in zijn bezit.