Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax maakt zich op voor loodzware topper tegen PSV

23 april 2017, 12.57 uur · Foto: Nick Bongers

Met de loodzware Europese wedstrijd tegen Schalke 04 nog in de benen moet Ajax vanmiddag om 16.45 alweer aftrappen voor een topwedstrijd. In Eindhoven neemt de ploeg van Peter Bosz het op tegen PSV.

De Eindhovenaren staan momenteel derde in de Eredivisie en voor hen lijkt alleen de eer nog op het spel te staan. De achterstand op Ajax, nummer twee, bedraagt zes punten. Feyenoord staat zeven punt los van de regerend landskampioen. 

PSV wist dit seizoen nog geen één van z'n topwedstrijden te winnen. Van Feyenoord werd twee keer verloren en in de Arena werd het eerder dit seizoen 1-1 tegen Ajax. De ploeg zal dus gebrand zijn op een overwinning. 

Ajax is dat ook. Om de kampioenstrijd levensvatbaar te houden is een zege noodzakelijk. Maar de ploeg van Peter Bosz moest afgelopen donderdag heel diep gaan in het Europa League-duel tegen Schalke. Middenvelder Hakim Ziyech gelooft niettemin in een overwinning. 'PSV maakt niet een sterk seizoen door. Daar valt zeker wat te halen. Daar gaan we vol voor. We weten dat we daar moeten winnen om kampioen te kunnen worden', liet hij weten aan de NOS. 

Los van de vermoeidheid is Ajax relatief ongeschonden uit de strijd met de Duitsers gekomen. Trainer Peter Bosz kan vanmiddag alleen niet beschikken over linksback Daley Sinkgraven. Die kampt nog met een knieblessure. 

Of Ajax zicht houdt op de titel hangt ook zeker af van de prestaties van koploper Feyenoord. De Rotterdammers trappen om 14.30 uur af in Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse. 

MATCHFACT | #psvaja werd in competitieverband 60 keer eerder gespeeld. Hiervan wist #Ajax er maar zestien te winnen. pic.twitter.com/uDHOdMEMSg

— AFC Ajax (@AFCAjax) April 23, 2017