Titelkansen Ajax lijken verkeken na verlies tegen PSV

23 april 2017, 20.42 uur · Aangepast 23 april 2017, 21.07 uur · Foto: Nick Bongers

De titelkansen voor Ajax lijken definitief verkeken na het verlies van PSV zondag in Eindhoven. Het werd 1-0 voor de thuisspelende club.

Ajax begon zondag om 16.45 uur aan de wedstrijd met een loodzware opdracht. Titelkandidaat Feyenoord had net gewonnen van Vitesse, waardoor het puntverschil was opgelopen van één naar vier. De club van trainer Peter Bosz had dus maar één opdracht: winnen van PSV om zo nog kans te maken op de titel.

Zoet voorkomt openingstreffer
Zowel PSV als Ajax hadden in de openingsfase kleine kansen. In de zesde minuut kreeg Traoré een eerste kans, maar keeper Zoet stond in de weg voor een openingstreffer. Korte tijd later werd een vrije trap van Ziyech gestopt door de muur van de Eindhovenaren.

Traoré werd na nog geen twintig minuten spelen aan de kant gehaald. Hij moest worden verzorgd, maar kon korte tijd later de wedstrijd weer hervatten. In de 25e minuut trapte Locadia de bal achter Onana. Waarmee direct de eindstand werd bepaald.

De laatste tien minuten van de eerste helft stonden in het teken van een reeks gele kaarten. PSV'er Van Ginkel werd in de 38e minuut op de bon geslingerd na een overtreding op Sánchez. Drie minuten later kreeg ook Moreno (PSV) geel: hij duwde de Ajacied Veltman op de grond.

In de 43e minuut werd Traoré toch gewisseld door Bosz. Slechts een paar tellen voor de wissel gaf scheidsrechter Blom hem nog een gele kaart. Traoré werd vanwege liesklachten naar de kant gehaald. Kluivert was zijn vervanger.

Zwarte rook
Het begin van de tweede helft stond in het teken van een enorme kans voor Neres en zwarte rook in het stadion. De Braziliaan had de 1-1 moeten maken nadat Zoet uit zijn doel was gekomen en Neres om hem heen ging.&nbspNeres vergat te scoren. Even later werd de wedstrijd kort stilgelegd nadat supporters van de thuisploeg rookbommen hadden afgestoken in het stadion.

Nadat de wedstrijd werd hervat kregen zowel PSV als Ajax verschillende kansen om tot scoren te komen. Een geplaatst schot van Pereiro werd gepakt door Onana, en Kluivert faalde in de afronding na een pass van Ziyech. Een misverstand tussen De Ligt en Onana werd Ajax bijna fataal, maar Bergwijn zorgde niet voor de 2-0.

In de slotfase van de wedstrijd zette Ajax nog een enkele keer aan om tot een gelijkmaker te komen, maar pogingen van de Amsterdammers mislukten. Kluivert werd in de 86e minuut nog op de bon geslingerd.

Door het verlies tegen PSV is het verschil met koploper Feyenoord opgelopen tot vier punten. Met nog twee wedstrijden te gaan lijken de kansen op de titel verkeken.