Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Hoogendijk over Cruijff Run: 'Rennen door zijn geboortebuurt is voor veel mensen mooi'

24 april 2017, 20.58 uur · Aangepast 24 april 2017, 21.19 uur

Zeventig jaar zou hij morgen zijn geworden: Johan Cruijff. En speciaal daarom wordt er voor één keer de Cruyff Foundation 14K Run gehouden. Natuurlijk zijn er ook grote namen bij de 14 kilometer lange loop betrokken, zoals John Heitinga en Anouk Hoogendijk.

'Johan Cruijff was voor mij degene die Nederland op de kaart heeft gezet wat betreft het voetbal', zegt Heitinga. Hoogendijk: 'Johan Cruijff was voor mij een voorbeeld, een legende en een heel menselijk mens.'

Als echte Ajacieden is het duidelijk dat Heitinga en Hoogendijk groot respect hebben voor de legendarische nummer 14. Daarom zijn zij ook blij dat er een run in zijn naam gehouden wordt.

Lees ook: Ruzie tussen organisatoren Cruyff Run

'Hij zet zich in voor kinderen, hij wil kinderen in beweging brengen. Dan is het natuurlijk prachtig dat de Run in het teken staat van de grote meester', vervolgt Heitinga. 'De naam Johan Cruijff brengt bij iedereen iets bijzonders naar boven. Dat je dan door zijn geboortebuurt gaat lopen en waar hij gespeeld heeft. Dat is voor veel mensen mooi denk ik', vult Hoogendijk aan.

'Hij maakte geen onderscheid tussen een bekende Nederlander of een kindje die niemand kende', aldus Hoogendijk. Heitinga: 'Ik denk dat wij als Nederlander daar alleen maar trots op kunnen en mogen zijn.'

De Cruyff Foundation 14K Run start in het Olympisch Stadion. Via een route van exact 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff eindigt de run in de Arena. De 5K Run en de Kids Run starten en finishen in de Arena.