Mensen die slecht ter been zijn vervoerd in elektrisch golfkarretje: 'Het maakt mij mobieler'

Een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn, dat is de Banne Hopper in Noord. Het autootje zorgt ervoor dat met name ouderen zich een stuk minder eenzaam voelen. Om de vraag aan te kunnen, en om het gebied waar gereden wordt te kunnen vergroten, is nu dringend meer geld nodig.

Eén van de gebruikers is mevrouw Jansen. Ze woont al veertig jaar in De Banne en maakt sinds dag één al gebruik van het overdekte elektrische golfkarretje. 'Ik ben een trouwe klant. Voor heel veel mensen is dit echt een uitkomst. Ik heb geen familie meer, buiten mijn zoon om. Al mijn vrienden liggen, op één stel na, tussen zes plankjes. Dan raak je toch iets geïsoleerder.'

Door een hartoperatie is mevrouw Jansen een stuk minder mobiel geworden, vertelt ze: 'Dan plof je echt naar tien procent. Ik ben blij dat ik een rollator heb. Die kan in de Banne Hopper en dat is gewoonweg geweldig.' De Banne Hopper verrijkt het leven van Jansen: 'Het maakt mij mobieler, ik kan er me gang mee gaan, ik kom vooral de wintermaanden wat vaker uit mijn huis en ik kan mezelf bedruipen.'

Postcode 1034
Het elektrische autootje is bedoeld om het gat tussen het reguliere en het Aanvullend Openbaar Vervoer te dichten. Een retourtje kost slechts één euro vijftig. Momenteel wordt er alleen in postcodegebied 1034 gereden. 

Er is op dit moment slechts één hopper beschikbaar, en er is genoeg reden om uit te breiden. 'We zijn vorig jaar februari gestart en we zitten nu al op 1600 ritten. Wat wij nu nog nodig hebben zijn vrijwilliger en sponsoren die één of meer karretjes kunnen sponseren, zodat we echt aan de groeiende vraag kunnen voldoen', vertelt Thijs van der Wal van de stichting.

Een nieuwe hopper kost ongeveer 20.000 euro. Potentiële investeerders kunnen zich kenbaar maken via de website debannehopper.nl. Ook klanten kunnen zich via die weg aanmelden.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie