Start van hoofdcontent

Ajax

nl

F-side Ajax roept op tot 'gekkenhuis op de tribune'

3 mei 2017, 15.02 uur · Aangepast 3 mei 2017, 15.22 uur

Een stijf uitverkochte Johan Cruijff Arena moet Ajax vanavond naar de overwinning schreeuwen tegen Olympique Lyon. Hoewel de vorige Europese thuiswedstrijden wat sfeer betreft fantastisch waren roept de fanatieke supportersgroep van de F-side iedereen in de Arena op Ajax nog harder aan te moedigen dan ooit.

De halve finale van de Europa League is een uniek moment voor Ajax, het is maar liefst 20 jaar geleden dat Ajax zo ver kwam in een Europees toernooi. De finale lonkt maar dan moet natuurlijk wel 'even' afgerekend worden met de topclub uit Frankijk. In een pamflet dat wordt verspreid staat dat de harde kern verwacht dat het een gekkenhuis wordt op de tribune. 

Ongeacht de stand gaat de F-side ervan uit dat iedereen in de Johan Cruijf Arena 90 minuten lang achter de spelers blijft staan. Ook zien ze graag dat bij balbezit van Lyon er massaal gefloten gaat worden en wanneer het uitpubliek gaat zingen ze onhoorbaar worden omdat het Ajax-publiek nog harder gaat zingen. 

Veel spelers van Ajax lieten eerder al weten dat ze de thuiswedstrijden mede zo goed speelden omdat het publiek zo enthousiast was. Der wedstrijd begint om 18.45 uur.