Stad viert Bevrijdingsdag met festivals, vrijheidsmaaltijden en Concert op de Amstel

Na een dag van herinneren en herdenken wordt er vandaag vooral gevierd. Ook dit jaar is er op Bevrijdingsdag weer heel wat te beleven in de stad.

Zo wordt er in het Westerpark flink gefeest en gedanst bij het bevrijdingsfestival Het Vrije Westen. Oander andere De Jeugd van Tegenwoordig zal daar een optreden verzorgen. Bij Roest kunnen festivalliefhebbers terecht voor het jaarlijkse feest Vrijland en in het Vondelpark Openluchttheater is een speciaal bevrijdingsfeest voor kinderen.

Vrijheidsmaaltijden door hele stad
Later op de dag zijn er verschillende vrijheidsmaaltijden in de stad. Op verschillende pleinen, parken, in straten, buurthuizen en in huiskamers worden grote en gratis maaltijden verzorgd. Op het Museumplein worden in totaal 2000 mensen verwacht.

Tot slot is er de traditiegetrouwe afsluiting van Bevrijdingsdag op de Amstel. Op een drijvend podium voor theater Carré wordt vanavond het Concert op de Amstel gegeven. Koning Willem Alexander en koningin Maxima zullen daar luisteren naar onder andere het Metropole Orkest.

Meer Bevrijdingsdag-activiteiten? Check dan de kaart hieronder.