Start van hoofdcontent

Stad

nl

Liefdesverklaring van wereldster David Luiz voor Amsterdamse enkeldokter

11 mei 2017, 21.14 uur · Aangepast 11 mei 2017, 22.12 uur

De wereldberoemde voetballer David Luiz was zo blij met zijn Amsterdamse arts Niek van Dijk, dat hij hem een shirt stuurde met de boodschap 'I love you'.

Van Dijk zegt dat de carrière van David Luiz eigenlijk voorbij was na twee operaties. De markante, toen nog jonge Braziliaan speelde bij Benfica. Van Dijk besloot Luiz toch ook te behandelen en dat was succesvol. Daarna maakte Luiz een transfer naar Chelsea en won de Champions League. Vanuit Londen stuurde hij een shirt naar de dokter met een innig dankwoord.

Van Messi tot Van Basten
Professor Van Dijk, geboren in de Schreierstoren bij het Centraal Station, maakte internationaal naam en faam als enkelchirurg. De grootste voetballers ter wereld klopten bij hem aan voor hun behandeling. Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic en Marco van Basten om er maar een paar te noemen. 

De destijds aan het AMC verbonden arts kreeg van de voetbalgrootheden vaak een shirt met een boodschap opgestuurd. In het AT5-programma Over de Top vertelt hij over zijn behandelmethodes en zijn ervaringen met de topsporters.

Zo zegt van Dijk over de enkel van Marco van Basten; 'Daar zat een verbandje om heen en meer niet. Zo ging dat in die tijd.'