Ajax wint laatste competitieduel, maar grijpt naast titel

14 mei 2017, 18.20 uur

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-3 gewonnen. De zegen was echter niet voldoende voor de titel.

Omdat concurrent Feyenoord in de Kuip met 3-1 won van Heracles komt Ajax na 34 speelronden precies één punt tekort om zich landskampioen te mogen noemen.

In Tilburg begon Ajax met een elftal dat sterk was gewijzigd ten opzichte van donderdag, toen Ajax ten koste van Olympique Lyon de finale van de Europa League bereikte. Het elftal van Peter Bosz, de jongste basisopstelling ooit in de Eredivisie, kwam na 38 minuten op voorsprong. Kasper Dolberg, donderdag ook al trefzeker, tikte een lage voorzet van Kluivert binnen.

Na de rust maakte Ajax al vlot een tweede goal. Verdediger Davinson Sánchez torende hoog boven de Willem II-defensie uit en kopte een corner binnen. In de hieropvolgende tien minuten misten achtereenvolgens Traoré, Klaassen en Neres forse kansen voor Ajax.

In de 66e minuut maakte aanvoerder Davy Klaassen alsnog een einde aan het laatste beetje spanning. Nouri vondt Kluivert, die vond Klaassen en laatstgenoemde kon van dichtbij binnentikken.

Een kleine tien minuten voor tijd deed Willem II nog wat terug. Jari Schuurman schoot een lage voorzet binnen en zette hiermee de 1-3 eindstand op het bord.