13 mei 1992: stad op z'n kop na winnen Uefa Cup. Heeft u ook gefilmd toen?

Ook op de redactie van AT5 is de Cup-koorts volledig toegeslagen. Nog precies een week en dan speelt Ajax de finale van de Europa League in Stockholm tegen Manchester United.

Dagelijks maken we items, duiken we in het Europese verleden en natuurlijk doen we volgende week verslag in Zweden en zijn we live op het Museumplein tijdens de wedstrijd.

Finales
Voor deze uitzendingen zijn we op zoek naar uniek filmmateriaal rondom de eerdere finales van Ajax. Natuurlijk van hét succes in 1995 in Wenen of van de rondvaart de dag erna. Maar misschien was u wel bij de historische 5-2 tegen Bayern Munchen in het Olympisch Stadion en heeft u daar gefilmd. Of was u in Rome bij de finale in 1996 tegen Juventus.

Uefa Cup Finale tegen Torino
Ook mooi zijn natuurlijk beelden van het Europese succes in 1992, de bloedstollende 0-0 tegen Torino op 13 mei, afgelopen zaterdag was dat precies 25 jaar geleden. AT5 bestond toen nog maar een maand en moest meteen vol aan de bak om alles in beeld te brengen. De huldiging op het veld, de mars van de duizenden supporters van het Olympisch Stadion naar de Stadsschouwburg waar Ajax die avond nog het balkon op ging voor een uitzinnige menigte.

Huldiging Leidseplein 1992
Uiteraard zijn we in de archieven gedoken en hebben we bijna een uur geweldige beelden van de wedstrijd tegen Torino. Ton van Royen en Yvette Forster in een last-minute in elkaar geflanste studio en onze cameraploeg gewoon nog op het veld tijdens de huldiging. De huldiging op het Leidseplein in het donker en met interviews met de sterren van toen als Danny Blind, Bryan Roy, Frank de Boer en Stanley Menzo. Een must see voor Ajax-fans.

Filmbeelden
In die tijd was het nog niet zo vanzelfsprekend als nu om alles te filmen. Maar toch, wie weet heeft u materiaal op uw zolder liggen. Of misschien kent u iemand die dat heeft gedaan. Mocht u beelden hebben en ze met AT5 willen delen, mail ons dan: info@at5.nl o.v.v. 'unieke beelden Ajax'. 

Bekijk de reportage uit 1992 hier:

 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie