Politie Stockholm waarschuwt inwoners voor 'uitzonderlijk veel' supporters voor finale Europa League

De politie van Stockholm verwacht 'uitzonderlijk veel' voetbalsupporters in de stad op de dagen voor, tijdens en na de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United.

In een bericht dat is verspreid via Twitter waarschuwt de politie de inwoners van de hoofdstad dat extra veel mensen van en naar stadion 'Friends Arena' zullen reizen. Dat ligt in de plaats Solna ten noorden van Stockholm. 

Het stadion gaat drie uur voor de wedstrijd open. De politie verwacht dat het veel tijd gaat kosten om alle supporters binnen te laten omdat ze gefouilleerd moeten worden. Om het terrein van het stadion komen barrières te staan. 

Drie Fan Zones
In Stockholm komen drie Fan Zones waar supporters van beide teams zich kunnen vermaken. De centraalste is gelegen in het park Kungsträdgården in het centrum (zie plaatje hieronder). Die is open van 20 tot en met 24 mei. Fans kunnen daar meedoen aan allerlei (voetbal)wedstrijden en op de foto met de echte Europa League-trofee.

Op de dag zelf zijn er nog twee extra Fan Zones. Eén ten noordwesten van het centrum, op het Koningseiland. Deze zone aan de Flemminggatan, tussen Norra Agnegatan en Wargentinsgatan, is open van 06.00 tot 23.00 uur. Het idee van de politie is dat supporters zich daar verzamelen en dan van halte Rådhuset de metro naar het stadion nemen.

De andere Fan Zone ligt nog iets noordelijker, aan de Rörstrandsgatan tussen Bråvallagatan en Norrbackagatan en is geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Om bij het stadion te komen kunnen supporters de trein nemen van station Karlberg.

Let op: In de Fan Zones is het niet mogelijk om de wedstrijd op een groot scherm te kijken. Fans zonder kaartje wordt aangeraden een café in het centrum van Stockholm op te zoeken. 

De politie belooft updates te melden op Twitter (@Polisen0Live) en op de website van politie Stockholm.

Lees ook: Dossier Ajax speelt finale Europa League

Foto: UEFA

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie