Wethouder Ivens ziet voordeel in samenwerking KLM en Airbnb

Wethouder Laurens Ivens (Wonen) is blij dat KLM heeft gekozen voor een samenwerking met Airbnb en niet voor een van de concurrenten. Airbnb en de gemeente Amsterdam hebben namelijk afspraken gemaakt over vakantieverhuur van woningen.

KLM kwam vandaag in opspraak door haar innige samenwerking met Airbnb, die sinds 2014 bestaat. De luchtvaartmaatschappij biedt klanten bij het boeken van een vlucht naar Amsterdam de mogelijkheid om daarbij meteen een slaapplaats te reserveren.

Lees ook: PvdA niet enthousiast over samenwerking KLM en Airbnb: 'Slecht voor Amsterdammers'

Ivens staat niet te juichen om de samenwerking, maar kan die ook niet verbieden. KLM en Airbnb zijn multinationals. 'En die willen geld verdienen', zegt Ivens tegen AT5, 'desnoods over de rug van Amsterdammers'.

Dat KLM en Airbnb de handen ineen hebben geslagen moeten de bedrijven 'lekker zelf weten', zegt Ivens. 'KLM werkt met wel meer partijen samen'. Wel hoopt hij dat Airbnb extra druk voelt zich aan de regels te houden, nu het Amerikaanse bedrijf samenwerkt met onze koninklijke luchtvaartmaatschappij.

Raadslid Dennis Boutkan (PvdA) noemde de samenwerking tussen Airbnb en KLM eerder vandaag 'slecht voor Amsterdammers'. 'Dit geeft een enorme boost aan de populariteit van Airbnb', waarschuwde hij op Twitter.

KLM laat weten dat de samenwerking met Airbnb 'past bij onze service, zoals we bijvoorbeeld ook hotels aanbieden via Booking.com en huurauto's'.