Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supporter Ajax breekt pols door afzwaaier Dolberg: 'Pijnlijk, maar wilde wedstrijd niet missen'

20 mei 2017, 14.28 uur · Aangepast 20 mei 2017, 17.28 uur · Foto: Stijn Udo

Hoeveel supporters van Ajax kunnen nou zeggen dat ze geblesseerd zijn geraakt tijdens een wedstrijd van Ajax? Stijn Udo (34) uit Goirle is zo iemand. Hij heeft zijn pols op twee plekken gebroken door een afzwaaier van spits Kasper Dolberg.

Udo zat samen met zijn 11-jarige neef achter de goal bij de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II toen Dolberg per ongeluk een bal het publiek in schoot. Dat gebeurde tijdens de warming-up.

Udo probeerde de bal nog te ontwijken voor zijn neefje, maar tevergeefs. 'Daarvoor ging het veel te snel. De bal kwam keihard tegen m'n pols'.

Lees ook: Ajax wint laatste competitieduel, maar grijpt naast titel

Dat gebeurde een paar minuten voor de wedstrijd. Bij het eerste fluitsignaal zat er al een flink ei op. 'In de rust ben ik naar de EHBO gegaan. Ze hebben me een zak ijs gegeven. Het deed zeer, maar ik wilde de wedstrijd niet missen. Ajax had kampioen kunnen worden. Na de wedstrijd ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik ging nog uit van een kneuzing, maar nadat er foto's waren genomen, bleek dat ik mijn pols op twee plekken gebroken heb'.

Udo zit daardoor in het gips. Hij deelde een foto van de schade op Twitter. Ajax heeft inmiddels gereageerd. 'Ze zullen me een kleine attentie sturen, wat dat is weet ik nog niet. Twee kaartjes voor de finale woensdag?' Lachend: 'Ja, dat zou mooi zijn, al wordt het lastig omdat ik niet kan rijden met m'n pols'.

@AFCAjax Willen jullie aan Dolberg vragen om bij de warming up voortaan de bal niet over het doel te mikken? Nu dubbele polsbreuk. #wilaja pic.twitter.com/1WUgVA2SWx

— Stijn Udo (@StijnU) 16 mei 2017