Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bijna 30 kilo coke gevonden bij woning aan Wibautstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 mei 2017, 23.50 uur · Foto: Wikimedia

In auto's bij een woning aan de Wibautstraat is 29 kilo cocaïne aangetroffen. De voertuigen stonden geparkeerd op parkeerplaatsen die bij de woning horen. De woning is op last van de burgemeester dichtgetimmerd.

Op 4 april was er een onderzoek in de woning. Er zijn toen ook in de woning harddrugs gevonden en spullen waarmee de drugs verhandeld worden. In één voertuig die op de parkeerplaats stond, werd 27 kilo coke in een verborgen ruimte aangetroffen. In een andere auto met twee verbogen ruimtes werd nog eens twee kilo aangetroffen.

De woning is voor drie maanden gesloten.

Daarnaast is een woning aan het Bezaanjachtplein in de Banne gesloten. Aanleiding is het explosief dat vorige maand afging in de portiek van de woning. De bewoner bleek lid te zijn van motorclub No Surrender, zo bleek later. Het incident wordt nog steeds onderzocht. Burgemeester Van der Laan besloot de woning vandaag te sluiten omdat de explosie grote impact heeft gehad op de omgeving. 'Het heeft de veiligheid van bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar gebracht.' 

Lees ook: Bewoner huis waar explosie plaatsvond lid van No Surrender

Ook deze woning is voor drie maanden dicht.

abc5media_image_1