Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duo overvalt Spar bij station Sloterdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 mei 2017, 16.21 uur

Bij een overval op de Spar aan het Orlyplein hebben twee verdachten een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Het duo ging er vandoor en is niet meer aangetroffen. Volgens getuigen ging het om twee jonge jongens met bivakmutsen op en handschoenen aan. Eén van de overvallers bedreigde het personeel van de winkel met een mes nadat ze met aan de voorkant binnen kwamen. Een medewerker rende van schrik naar buiten. Een buit kregen de overvallers niet mee. Eén van hen kreeg de kassalade niet open.

Na de overval gingen de daders er vandoor, de winkelmedewerkers geschrokken achterlatend. Waar ze heen zijn gevlucht en of ze een vervoersmiddel hadden, is niet bekend. Meerdere politie-eenheden en een politieheli zochten tevergeefs naar de verdachten. De omgeving werd ook ruim afgezet voor sporenonderzoek. Bewakingsbeelden van camera's in de buurt zijn door de politie in beslag genomen.

De politie zoekt getuigen. Er wordt een beroep gedaan op klanten in de winkel en op een GVB-medewerker die 112 belde. Er kan contact op worden genomen via 0900-8844.

Drie #gemaskerde #gewapende (jonge)mannen,overvallen spar supermarkt Orlyplein Amsterdam Sloterdijk. Weg met onbekend geldbedrag uit kassa. pic.twitter.com/uYTLRcr5hc

— Martin Damen (@martindamen58) May 26, 2017