Start van hoofdcontent

Stad

nl

Avondvierdaagse Noord gewoon gelopen: 'Geen paniek'

30 mei 2017, 00.44 uur · Aangepast 30 mei 2017, 01.24 uur

Het was nog even spannend of de eerste avond van de avondvierdaagse wel door kon gaan, vanwege het verwachtte noodweer. Op veel plekken in het land werd de eerste dag afgelast, maar in Noord ging het gewoon door.

Vanwege de afgekondigde code geel hield de organisatie wel een oogje in het zeil. Maar uiteindelijk bleek dat niet nodig. Het bleef droog en van onweer was geen sprake. 'Het gaat gewoon door, geen paniek', zegt Dick Weeda van de Stichting Wandel Comité Buiksloot. 'Het is makkelijker om de loterij te winnen dan om een werkelijk betrouwbare weersvoorspelling te maken in Nederland.'

Ook de wandelaars zagen de tocht zitten. 'Het moet goedkomen vanavond. En als we overvallen worden, dan worden we nat. Dat is het dan, pech', zegt een vader vol goede moed. 'Het ziet er prachtig uit. Ik ben nergens bang voor. We komen wel thuis, toch?', zegt een andere deelnemer.

'Als het alleen geregend had, gaat het ook door. We stoppen alleen als het echt zwaar gaat onweren. Want je hebt natuurlijk nog wat open plekken in Noord en dat kan riskant zijn', zegt Weeda.