Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Bekende artiesten en gevluchte muzikanten samen op podium tijdens benefietconcert

5 juni 2017, 22.19 uur · Aangepast 5 juni 2017, 22.31 uur

Nederlandse artiesten staan woensdagavond samen op het podium met muzikanten die de laatste jaren hun geboorteland moesten ontvluchten. In Paradiso vindt dan een benefietconcert plaats. Vandaag werd er in de poptempel al druk geoefend om te zorgen dat woensdag alles vlekkeloos verloopt.

Tijdens het concert wordt er geld ingezameld voor stichting Sounds of Change. Deze organisatie organiseert workshops in conflictgebieden om de kinderen daar in contact te brengen met muziek. Iets wat volgens de stichting onmisbaar is.

Het concert telt elf acts, allemaal een combinatie tussen een Nederlandse artiest, onder wie Caro Emerald en Claudia de Breij, en een artiest die ooit heeft moeten vluchten. Tijdens de avond wordt niet gekeken naar de onderlinge verschillen, maar wordt de verbindende liefde voor muziek gevierd.

Ghaeth Almagooth staat woensdag op het podium met zangeres Roos Blufpand: 'Muziek is een goede manier om mensen te laten communiceren. Het belangrijkste is dat het mensen weer hoop geeft om hun leven opnieuw op te bouwen en na te denken over hun toekomst. Ik denk dat het essentieel is.'

'Het is een heel toffe ervaring. Het is zo'n andere cultuur en een andere muzikale taal spreken ze bijna, maar soms toch ook helemaal niet. In het begin was dat heel spannend, maar nu is dat echt superleuk en leerzaam', legt Blufpand uit.