Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder Van der Burg loopt 40 kilometer voor vluchtelingen

6 juni 2017, 15.12 uur

Wethouder en VVD-lijsttrekker Eric van der Burg doet mee aan de Nacht van de Vluchteling. Een wandeltocht van 40 kilometer om geld op te halen voor noodhulp.

De flinke tocht wordt in de nacht van 17 op 18 juni gehouden. Het startschot klinkt om middernacht in de Westergasfabriek en gaat via het IJ en de dijken van Noord de polder in. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren. Het geld dat opgehaald wordt, gaat naar noodhulp in vluchtelingenkampen. Bijvoorbeeld schoon water en onderwijs.

In de nacht van 17/18 juni loop ik om aandacht en steun te vragen voor alle vluchtelingen waar ook ter wereld: https://t.co/6AgfPYJkSe

— Eric van der Burg (@ericvanderburg) 6 juni 2017

Van der Burg hoopt 500 euro op te halen door mee te lopen. Dat lijkt te gaan lukken, want de teller staat nu al op 450 euro. Onder andere partijgenoot en gemeenteraadslid Marja Ruigrok is te vinden in zijn lijstje met sponsoren.

Lees ook: Geert Wilders noemt wethouder Eric van der Burg 'knettergek'

Kritiek
De VVD'er kreeg vorige week nog flinke kritiek toen hij zich uitsprak voor meer asielzoekers in de stad. Onder anderen Geert Wilders haalde naar hem uit en noemde de wethouder 'knettergek'. Maar ook partijgenoot Daniel van der Ree was faliekant tegen.