Start van hoofdcontent

Stad

nl

Plannen voor supersnelle treinverbinding in Amsterdam

6 juni 2017, 16.48 uur

Er zijn meerdere ideeën om de Hyperloop-trein te introduceren in Amsterdam. Deze trein kan ruim duizend kilometer per uur, dus met een half uurtje ben je in Parijs.

Vandaag presenteerde het bedrijf Hyperloop One plannen om een spoor van 428 kilometer aan te leggen in Nederland. Dat zou onder andere Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Lelystad moeten verbinden. Het hele rondje duurt in theorie maar 41 minuten.

De snelheid gaat wel ten koste van het uitzicht uit de trein. De Hyperloop schiet namelijk door een lange, afgesloten buis van station naar station. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) zou graag zien dat Nederland gaat experimenteren met het revolutionaire vervoersmiddel.

Parijs
Naast Hyperloop One heeft ook de Nederlandse startup Hardt Global Mobility ambitieuze plannen met de supersnelle trein. Dat schrijft The Next Web. Dit bedrijf wil – gesteund door de TU Delft, NS en BAM – al in 2021 een verbinding tussen Amsterdam en Parijs realiseren. Die trip zou nog maar een half uurtje in beslag nemen. Nu is dat een uur vliegen of ruim drie uur met de Thalys.